Vleuten de Meern, Veldhuizen

Een centrum voor de nieuwe wijk Veldhuizen (stedenbouwkundig plan Quadrat) was de ontwerpopgave voor dit complex. Een herkenbare plek met een goede verblijfskwaliteit, de nodige voorzieningen en ter ondersteuning en verlevendiging een groot en gevarieerd woonprogramma. In het plan zijn parkeergelegenheid en de winkelexpeditie ondergronds en intern opgeborgen. De openbare ruimten krijgt daarmee de maximale verblijfskwaliteit. Vanuit de grote parkeerkelder voor bezoekers en bewoners kom je op de begane grond op het knooppunt en de entree van het plan bij de passage met rechts de groene hof. De begane grond is grotendeels voor openbare functies bestemd.

Door het centrum op te vatten als een geheel van twee bouwblokken van drie en vier verdiepingen hoog en een toren als onderscheidend oriƫntatiepunt, sluit het goed aan op het weefsel van ruimten tussen de omringende vinexbebouwing in plaats van een objectachtig centrumgebouw te worden.